72 órás rendőrségi őrizet

Minden esetben rendőrségi fogdán történik. Kapitánysági fogdán nem lehet fogvatartott sokáig. Budapesten a Gyorskocsi utca ad helyet a 72 órás őrizetnek. Rendőrségi fogdán kicsit különbözőek a szabályok a csomag tekintetében, mint előzetnél vagy letöltőnél. Nézzük ezeket az eltéréseket:

  • hetente 1x lehet csomagot küldeni
  • az élelmiszer csomag max 3 kg lehet (szoktak szórakozni azzal, hogy csak és kizárólag a szeletelt és vákumcsomagolt felvágottakat engedik be - tehát kolbászt inkább ne küldjünk ide)
  • ruha és tisztasági csomagnál nincs súlykorlát. viszont ide nem küldhetünk olyan ruházatot, amibe madzag van (kapucnis pulcsi kapucnijában vagy melegítőnadrágban), mert nem engedik be

Egyébként ha valaki hosszabb időt tölt el rendőrségi fogdán a kapcsolattartás egyéb szabályai nem igazán különböznek. Részletes és hivatalos leírást a fogvatartott jogairól és kötelezettségeiről rendőrségi fogdán itt találhattok.

Ha a 72 órás őrizetet nézem az itt eltöltött időszak azzal ér véget az emberünk számára, hogy kiviszik az előzetes tárgyalásra.

It jegyezném meg, hogy ezen elöltött idő csak akkor számít bele az ítéletbe, ha közmunkát ró ki a bíróság. Amennyiben letöltendő szabadságvesztésre ítélik a gyanúsítottat ezt az időszakot nem számolják bele az ítéletbe.