Fiatalkorúak Bv. Intézete (Tököl)

Cím: 2316 Tököl, Ráckevei u. 6

Telefon: 06-24/503-100

email: tokol.uk@bv.gov.hu

web: www.bvtokol.hu

parancsnok: Pesti Ferenc bv. őrnagy tanácsos mb igazgató

 

Alapvetően a fiatalkorúak előzetes fogvatartását és jogerős szabadságvezstésüket látja el az intézet. Ezek mellett itt működik a rabkórház (az ország több bv intézetéből szállítanak ide ellátásra betegeket), katonai fogház 2007 óta. Valamint itt helyezik el a HIV fertőzött női és férfi elítélteket és fogvatartottakat is.

Látogatás szempontjából hat körletet határoznak meg. A látogatási időpontok a weboldalon részletesen fel vannak tüntetve. A beszélő kezdete előtt fél órával itt is megkezdődik a "beigazoltatás".

Csomagküldési szabályok annyiban különböznek (bár ezt csak a nem túl egyértelmű online tájékoztatóból szűrtem le), hogy:

  • a letöltősök havi 1 db élelmiszer vagy vegyes csomagot kaphatnak(max 5 kg) és leírásból úgy következtetek, hogy külön tisztasági nem is mehet (de ennek még utána fogok járni)
  • az előzetesek a szokásos havi általános és negyedéves tisztaságit kaphatják (de itt sincs feltűntetve, hogy a tisztaságinak van-e súly megszabva)
  • a kábítószer prevenciósok havonta 1 db élelmiszer és 1 db tisztasági csomagot kaphatnak
  • csak merülő forraló érkezhet a csomagban
  • lehet az élelmiszer csomagban zöldség (paprika, paradicsom, uborka, retek, hagyma) és gyümölcs (alma, banán, citrom, körte)
  • kockacukor lehet a csomagban (folyékony édesítőszer csak cukorbetegeknek)

Telefonálni minden nap 10-17-ig tudnak és max 10 percet.