Előzetből letöltőbe és eme átmenet részletei

2013.02.28 21:34

2013.01.21-én lettünk jogerősek. Egy elég hosszú másodfokú tárgyalás után könnyes szemmel néztünk egymásra: az ítéletet enyhítette a tisztelt bíróság, méghozzá nem is kevéssel, hiszem 20 hónapból 10 maradt és még a kedvezmény is áll. Ezek alapján még 7,5 hónap külön töltött idő vár ránk a legjobb esetben. Az emberem előzetben kapta meg ezt az ítéletet és mivel az ítélet a kihirdetés napján jogerős, így már másnap le is vitték a Venyige szállítószintjére. Itt még egész zökkenőmentes volt a kapcsolattartás: maradt a heti 3x tíz perc telefon, a beszélő is gond nélkül lezajlott. Aztán jöttek a MÁB-ok egymás után. Mi is az a MÁB? Munkába Állítás, amikor is egy bizottság dönt arról, hogy az immáron elítélti státuszt betöltő egyén kaphat-e munkát vagy sem. Hát nálunk a vagy sem kategória történt meg egymás után 3x. Ezt az koronázta meg, hogy emiatt vidékre szállították. Jó, azért nem olyan nagyon messze, hiszen Baracskán (pontosabban Anna-majorban) szállhatott le a Tornádóról, de hát azért nem itt van egy saroknyira.

A befogadás nagyon lassan és információ nélkül telt egy pár napig. Innen már csak napi 5 percet tud hívni naponta. Nagyon kevés az az 5 perc, a tíz se sok, de ez egyenesen semmi. Az elehelyezés kb 10 nap alatt zajlott le, és itt sem tud dolgozni. Még jó, hogy pont mostanában zengte tele a sajtó, hogy milyen lehetőségek vannak a BV intézetekben a munkára. Baracskát a legtöbben csak munkatábornak hívják - főleg azok akik jártak már ott -, és még itt sem kapott munkát. Egyszerűen arra fogják, hogy van folyamatban ellene még eljárás. Tanulni is szeretne, de a héten mondta, hogy még az sem biztos. Majd meglátjuk.

Egy hónap kimaradt beszélő tekintetében, ami elég alaposan bántja a lelkemet, mivel semmi nem mondja ki, hogy az átszállítás okozta logisztikai probléma miatt megvonhatnák a kapcsolattartás eme formáját. Írtam egy beadványt ezzel kapcsolatban, kíváncsi vagyok mi lesz rá a válasz. Az intézet honlapján ki vannak írva előre a beszlő időpontok, persze mi nem olyat kaptunk ami itt szerepelne annak az épületnek a vonatkozásában ahol őt elhelyezték. Már ezen se lepődök meg. 9:30-kor van a beszélő, 8:30-ra ott kell lenni. Még nem tudom mennyit kell majd a vonattól sétálnom, de kíváncsi vagyok rá nagyon. 

Viszont egy jobb hír, hogy a beszélő alkalmával lehet venni egységcsomagokat (3.000.- Ft/db) és abból kettőt is felvihet magával a zárkába. Csak kaja van benne, de hát arra is szükség van. Kíváncsi vagyok mi lesz bennük.

Megint új minden, megint vannak meglepetések, megint van miért izgulni! Rendesen már unalmas lenne az életem ezek nélkül!

Vissza